Vaření.czReceptyJemná pařížská šlehačka

Jemná pařížská šlehačka

Klasický recept na čokoládovou šlehačku, která je výborná k plnění a zdobení různých zákusků.


4.7220x
20 min

Postup přípravy

Smetanu ke šlehání dáme ohřát. Mezitím si nastrouháme kvalitní hořkou čokoládu. Měla by mít 65% a více. Čokoládu vmícháme do smetany těsně před bodem varu a stáhneme z ohně. Promícháme a necháme v chladu odležet do druhého dne. Čokoládu můžeme navýšit až na 160 g, ale o to hustší šlehačka bude. Šlehačku běžným způsobem vyšleháme. Smetana s čokoládou je hustá a velmi rychle vyšlehaná. Pokud máme rádi změnu, můžeme pařížskou šlehačku obohatit podle vlastní chuti špetkou skořice, muškátového oříšku, výborná je i špetka chilli koření. Jemnou pařížskou šlehačku používáme k plnění košíčků, rakviček, rolád a dortů. Hodí se také na ozdobu různých moučníků.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemná pařížská šlehačka

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena