Tvarohová pomazánka s moravským uzeným

Pomazánka je vhodná ke svačině i večeři a na čerstvém krajíci chleba chutná nejlépe.


4.39x
10 min

Postup přípravy

Dvě třetiny moravského uzeného nakrájíme na malinké kostičky nebo nastrouháme. Použít můžeme i šunku nebo šunkový salám. Zbytek uzeného pokrájíme na tenké nudličky, které pak použijeme na ozdobu.

Moravské uzené rozkrájené na nudličky zamícháme do tvarohu. Vmícháme do něho i čerstvě nastrouhaný křen, případně zakoupený Krenex. Posolíme a dobře promícháme.

Krajíčky chleba pomažeme tvarohovou pomazánkou, posypeme uzeným, nakrájeným na nudličky, pažitkou a ozdobíme červenou paprikou.

Pozn.: Do pomazánky můžeme přimíchat ještě kousek másla, nebo každý krajíc chleba nejprve slabě potřít máslem a pak teprve pomazánkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohová pomazánka s moravským uzeným

Zpět na recept