Tuňákový salát

Jednoduchý a rychlý salát s vejci, jablky a tuňákem.


4.623x
15 min
1×

Ingredience

3 ksvejce
1 svazekpažitka
300 gtuňák
1 lžícecitronová šťáva
1 ksledový salát
12 ksčerné olivy
2 ksčervené jablko
1 kssalát lollo biondo

zálivka

3 lžíceolej
1 lžičkasůl
2 lžíceocet
1 lžícehořčice
0.5 lžícecukr moučka
0.5 lžičkymletý bílý pepř

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a kráječem nakrájíme na kolečka. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Ihned je zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Olivy bez pecek přepůlíme. Smícháme olej, ocet a hořčici. Zálivku dochutíme solí, cukrem i pepřem. Můžeme se řídit vlastní chutí a ne uvedenými poměry ingrediencí. Omyté saláty rozebereme na listy, vykrojíme tvrdý košťál a větší listy natrháme. Listy rozdělíme do salátových misek a posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Na salát rozdělíme tuňáka (v oleji nebo ve vlastní šťávě), olivy, kolečka vajec i kostičky jablek. Všechno potom přelijeme zálivkou. Tuňákový salát podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tuňákový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena