Tuňákový salát s francouzskou hořčicí

Salát, který jsem měla možnost ochutnat na dovolené v Řecku a který zachutnal našim přátelům, když jsem jej připravila při jedné menší párty.


2.9201x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
2 ksvejce
3 ksrajče
1 ksšalotka
1 lžícefrancouzská hořčice
2 lžíceolivový olej
mletý bílý pepř
2 lžičkyvinný ocet
150 gčerné olivy
1 ksřapíkatý celer
6 kssardelové řezy
1 kspaprika (zelená)
1 ksřímský salát
1 kssrdíčko hlávkového salátu
220 gpřírodní tuňák v oleji

Postup přípravy

Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, potom je oloupeme a necháme vychladnout.

Na zálivku nejdříve očistíme cibuli a česnek, které pak jemně nasekáme a smícháme s hořčicí a octem. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme s olejem.

Saláty opereme a natrháme na kousky. Zbylou zeleninu omyjeme, osušíme. Řapíkatý celer a papriku nakrájíme na kolečka, rajčata rozkrájíme na měsíčky. Olivy a tuňáka necháme na sítu okapat.

Všechny salátové přísady promícháme s připravenou zálivkou, přidáme pokrájené sardelové řezy a rozdělíme do misek.

Tuňákový salát s hořčicí podáváme vychlazený.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tuňákový salát s francouzskou hořčicí

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.