Vaření.czReceptyTuňákový salát s francouzskou hořčicí

Tuňákový salát s francouzskou hořčicí

Salát, který jsem měla možnost ochutnat na dovolené v Řecku a který zachutnal našim přátelům, když jsem jej připravila při jedné menší párty.


2.9201x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
2 ksvejce
3 ksrajče
1 ksšalotka
1 lžícefrancouzská hořčice
2 lžíceolivový olej
mletý bílý pepř
2 lžičkyocet vinný
150 gčerné olivy
1 ksřapíkatý celer
6 kssardelové řezy
1 kspaprika zelená
1 ksřímský salát
1 kshlávkový salát
220 gpřírodní tuňák v oleji

Postup přípravy

Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, potom je oloupeme a necháme vychladnout. Na zálivku nejdříve očistíme cibuli a česnek, které pak jemně nasekáme a smícháme s hořčicí a octem. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme s olejem. Saláty opereme a natrháme na kousky. Zbylou zeleninu omyjeme, osušíme. Řapíkatý celer a papriku nakrájíme na kolečka, rajčata rozkrájíme na měsíčky. Olivy a tuňáka necháme na sítu okapat. Všechny salátové přísady promícháme s připravenou zálivkou, přidáme pokrájené sardelové řezy a rozdělíme do misek. Tuňákový salát s hořčicí podáváme vychlazený.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tuňákový salát s francouzskou hořčicí

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z řecké kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena