Tuňákové telecí

Plátky telecího masa poléváme jemnou omáčkou z tuňáka, sardelek a kaparů.


3.0640x
120 min

Ingredience

- -sůl
2 ksžloutek
1 lcibule
2 kscitron
1 ksmrkev
2 lžícekapary
- -hřebíček
- -pepř mletý
1 konzervatuňák
750 mlvíno bílé
200 mlolej olivový
- -celer řapíkatý
3 plátkysardelka
- -bobkový list
1 kgoříšek telecí

Postup přípravy

Cibuli, mrkev a celer posekáme, přidáme hřebíček, víno a na jeden den dáme maso do marinády. Maso zalijeme vodou a až je zcela ponořené, osolíme a zakryté vaříme asi hodinu na mírném ohni. Tuňáka slijeme, sardelky nakrájíme na kousky a smícháme s tuňákem, citronovou šťávou, kapary, žloutky a rozmixujeme, přidáme lžíci vývaru a smícháme s olejem, osolíme, opepříme. Maso nakrájíme na plátky, zalijeme omáčkou a necháme vychladit v lednici.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tuňákové telecí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.