Tuňákové rizoto

Recept na velice dobré a rychlé rizoto z konzervovaného tuňáka, které zapékáme v troubě s paprikami a sýrem.


3.01041x
45 min
1×

Ingredience

4 kspaprika
2 ksžloutek
1 lžícekapary
2 konzervytuňák
150 gtvrdý sýr
3 hrnkyvařená rýže

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Rýži uvaříme podle návodu téměř doměkka. Tuňáka slijeme a nakrájíme na kostičky. Papriky očistíme a nakrájíme na kousky. Kapary nasekáme, sýr nastrouháme a promícháme se žloutky.

Rýži promícháme s tuňákem. paprikami, posekanými kapary a nastrouhaným sýrem se žloutky. Směs ochutíme solí, pepřem a dobře promícháme.

Tuňákové rizoto dáme do máslem vymazané zapékací misky, uhladíme a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Tuňákové rizoto podáváme jako lehký hlavní chod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tuňákové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.