Další z receptů na rybí pomazánku. Tentokrát pro milovníky oliv, olivy totiž předčí i obvykle dominantní chuť ryb.
Hodnocení
4.2
/ 5 (9x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
1 kostka
lučina
5 lžic
nízkotučný tvaroh
1 plechovka
tuňák ve vlastní šťávě kousky
0.5 plechovky
zelené olivy s papričkou
podle chuti
sůl
chilli
mletý černý pepř
Postup přípravy
Zelené olivy si nakrájíme na opravdu malé kousíčky a vložíme je do misky. Nálev slijeme, do pomazánky není vhodný.
K olivám přidáme tuňákové kousky taktéž bez šťávy, doplníme o lučinu a tvaroh, a dobře vymícháme.
Tuňákovou pomazánku ochutíme solí a pepřem, pro pálivější chuť přidáme trochu chilli.
Dáme do lednice vychladit a odležet, nejméně na 1 hodinu.
Pomazánka chutná hodně po olivách. Je výbornou přílohou k toastovému tmavému chlebu.