Zdravá zapečená omeleta s jarní cibulkou, tuňákem a kukuřicí.
Hodnocení
4.5
/ 5 (20x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 lžička
Vejce4 ks
Brambory200 g
Tuňák ve vlastní šťávě1 konzerva
Olivový olej1 lžíce
Mletý bílý pepř1/3 lžičky
Paprika červená1 ks
Jarní cibulka3 ks
Pálivá mletá paprika1/2 lžičky
Sladká kukuřice1 plechovka
Postup přípravy
Tuňáka a kukuřici necháme na sítu okapat. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Na rozpáleném oleji opečeme (asi 20 minut) na kostičky nakrájené oloupané brambory. Přidáme nakrájenou cibulku i papriku a ještě chvilku smažíme.
Vmícháme tuňáka i kukuřici a promícháme. Potom směs zalijeme rozšlehanými vajíčky se solí, pepřem a paprikou a smažíme asi 5 minut, dokud vajíčka nezpevní.
Potom vložíme do rozpálené trouby a na 200 °C dopečeme do zezlátnutí.
Omeletu můžeme podávat se zeleninovým salátem a kečupem.
Zajímavé komentáře