Trojbarevný zeleninový nákyp

Náročnější recept na trojbarevný nákyp z červené řepy, mrkve a patizonu.


3.1146x
160 min

Postup přípravy

Červenou řepu omyjeme a ve vodě ji vaříme asi 20 - 30 minut. Pak ji oloupeme a rozkrájíme na kostičky. Mrkve a patizon také loupeme, nakrájíme na kostičky a odděleně je vaříme v osolené vodě doměkka. Pak je scedíme a necháme okapat. Každý druh zeleniny samostatně rozmixujeme a necháme v sítu okapat.

Obdélníkovou formu vyložíme pečícím papírem a rozehřejeme troubu na 160 °C. Do trouby postavíme pekáč s vodou.

Každé zeleninové pyré smícháme s 1 vejcem a třetinou smetany, osolíme a opepříme. Pyré z červené řepy ochutíme citronovou šťávou a novým kořením. Pyré z mrkve ochutíme kmínem a pyré z patizonu ochutíme zázvorem. Formu postupně plníme: pyré z červené řepy, mrkve a patizonu, přičemž jednotlivé vrstvy řádně uhladíme. Nakonec formou poklepeme o stůl, aby z misky unikl vzduch. Formu zakryjeme pečícím papírem nebo alobalem a postavíme ji do pekáče s vodou. Nákyp pečeme asi 2 hodiny.

Upečený nákyp vyklopíme, nakrájíme na plátky a můžeme jej podávat, jak teplý, tak studený.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Trojbarevný zeleninový nákyp

Zpět na recept