Třešňový srnčí hřbet

Recept na sladkou pochoutku pro nemocné diabetem.


3.092x
45 min

Ingredience

tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

těsto

sůl
2 ksvejce
75 gmáslo
1 lžičkaprášek do pečiva
100 gmleté lískové oříšky
80 gdětská krupice
370 mltřešně pro diabetiky
60 govocný cukr

na ozdobu

6 gumělé práškové sladidlo
10 glískové lupínky

Postup přípravy

Třešně vyklopíme na síto a necháme okapat. Cukr, změklé máslo a špetku soli utřeme do pěny a postupně přidáváme vejce. Mleté oříšky, krupici a prášek do pečiva smícháme a přidáme do pěnové hmoty. Důkladně promícháme a nakonec přidáme okapané třešně.

Formu na srnčí hřbet pečlivě vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Naplníme těstem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C přibližně na půl hodiny. Pak třešňový srnčí hřbet vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Lupínky z lískových ořechů nasucho opražíme a společně s práškovým sladidlem jimi třešňový srnčí hřbet ozdobíme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňový srnčí hřbet

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena