Třešňový perníkový koláč

Recept na třešňovou dobrotu ala bublanina. Chtěla jsem jednou udělat bublaninu, ale místo obyčejného kypřícího prášku jsem měla doma jen kypřící prášek do perníku, a tak vznikla buchta s výjimečnou chutí.


3.73x
45 min

Postup přípravy

Plech vymažeme tukem na pečení a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme, přidáme další dva žloutky a vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháváme rozpuštěné máslo a mouku s kypřícím práškem do perníku. Zamícháme a přidáme mléko do konzistence jako na bábovku, aby těsto bylo lehce tekuté.

Hladké těsto vlijeme na plech, ozdobíme třešněmi, já používám čerstvé nebo i zmrzlé. Koláč pečeme asi 20 - 30 minut na 175 °C. Třešňový kolář kontrolujeme špejlí, těsto se nesmí lepit.

Třešňový perníkový koláč podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.
user-icon

autor soda365


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňový perníkový koláč

Zpět na recept