Recept na třešňovou dobrotu ala bublanina. Chtěla jsem jednou udělat bublaninu, ale místo obyčejného kypřícího prášku jsem měla doma jen kypřící prášek do perníku, a tak vznikla buchta s výjimečnou chutí.
těsto | |
---|---|
4 ks | vejce |
200 g | máslo |
2 ks | žloutek |
200 g | cukr krupice |
350 g | polohrubá mouka |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku |
podle potřeby | |
mléko | |
třešně | |
tuk na vymazání | |
hrubá mouka na vysypání |
Plech vymažeme tukem na pečení a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme, přidáme další dva žloutky a vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháváme rozpuštěné máslo a mouku s kypřícím práškem do perníku. Zamícháme a přidáme mléko do konzistence jako na bábovku, aby těsto bylo lehce tekuté. Hladké těsto vlijeme na plech, ozdobíme třešněmi, já používám čerstvé nebo i zmrzlé. Koláč pečeme asi 20 - 30 minut na 175 °C. Třešňový kolář kontrolujeme špejlí, těsto se nesmí lepit. Třešňový perníkový koláč podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin
Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
autor soda365
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena