Třešňový perníkový koláč

Recept na třešňovou dobrotu ala bublanina. Chtěla jsem jednou udělat bublaninu, ale místo obyčejného kypřícího prášku jsem měla doma jen kypřící prášek do perníku, a tak vznikla buchta s výjimečnou chutí.


3.73x
45 min

Ingredience

těsto

4 ksvejce
200 gmáslo
2 ksžloutek
200 gcukr krupice
350 gpolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do perníku

podle potřeby

mléko
třešně
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Plech vymažeme tukem na pečení a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme, přidáme další dva žloutky a vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháváme rozpuštěné máslo a mouku s kypřícím práškem do perníku. Zamícháme a přidáme mléko do konzistence jako na bábovku, aby těsto bylo lehce tekuté. Hladké těsto vlijeme na plech, ozdobíme třešněmi, já používám čerstvé nebo i zmrzlé. Koláč pečeme asi 20 - 30 minut na 175 °C. Třešňový kolář kontrolujeme špejlí, těsto se nesmí lepit. Třešňový perníkový koláč podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.


Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem


Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!


Lepší


Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin


Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.


Babiččina

user-icon

autor soda365


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňový perníkový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká