Třešňovo-jahodová marmeláda

Jednoduchý recept na "uschování" letní úrody ovoce.


4.737x
45 min
1×

Postup přípravy

Třešně i jahody omyjeme i se stopkami a necháme je na sítu dobře okapat. Pak jahody zbavíme korunek a nakrájíme je na kousky. Z třešní odstraníme stopky, vypeckujeme je a rozmixujeme. Ovoce smícháme ve větším hrnci s želírovacím cukrem a za občasného míchání uvedeme do varu. Pokud chceme marmeládu pikantnější, rozlomíme do ní jednu celou skořici a přidáme hřebíček. Zmírníme plamen a za občasného míchání marmeládu 5 - 7 minut provaříme. Odstraníme vzniklou světlou pěnu a marmeládu plníme do nahřátých skleniček (třeba od dětské výživy) a ihned zavíčkujeme. Pokud jsme přidali koření, musíme si dát pozor, abychom ho do skleniček nepřidali! Skleničky s marmeládou "zabalíme" do deky a necháme do druhého dne vychladnout. Z uvedeného množství je 7 skleniček třešňovo-jahodové marmelády.


Jahodové inspirace & recepty


Sklizeň jahod je již v plném proudu, někde již končí, někde se jahody ještě sbírají. Máme pro vás malou inspiraci, co s nimi můžete připravit. Dejte nám vědět, jak se zadařilo.


Jahodové


Videorecept: Osvěžující jahodová dřeň jen ze tří surovin


Konečně je to tady! Horké počasí, zahrádky poseté jahodami a spousta možností, jak tuto sezónu využít. A protože osvěžení není v létě nikdy dost, vrhneme se na přípravu domácí jahodové dřeně, která potěší nejen děti.


Videorecept:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňovo-jahodová marmeláda

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká