Třešňové lívanečky

Lívanečky z kynutého těsta s třešňovou omáčkou.


4.510x
60 min

Postup přípravy

V míse smícháme oba druhy mouky, uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Přilijeme 125ml vlažného podmáslí, zlehka promícháme s trochou mouky a v teple necháme vykynout.

Třešně necháme okapat. Solamyl promícháme se 2 lžícemi šťávy. Ostatní šťávu smícháme se skořicí, citronovou kůrou a cukrem a přivedeme k varu. Vmícháme solamyl a provaříme. Přidáme třešně, promícháme a necháme vychladnout.

Elektrickým šlehačem promícháme rozměklý tuk, zbylé podmáslí, vejce a špetku soli. Směs přidáme k těstu a promícháme.

Na rozpáleném oleji dozlatova usmažíme 16 lívanečků.

Lívanečky podáváme přelité třešňovou omáčkou ozdobené kopečkem smetany.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňové lívanečky

Zpět na recept