Třešňové lívanečky

Lívanečky z kynutého těsta s třešňovou omáčkou.


4.510x
60 min

Ingredience

1 špetkasůl
2 ksvejce
0.5 kostkydroždí
375 mlpodmáslí
240 lžiccukr krupice
170 ghladká mouka
80 ghrubá mouka
50 gtuk (máslo)

omáčka

1 lžícesolamyl
1-2 lžícecukr krupice
0.5 lžičkycitronová kůra
0.5 kscelá skořice
1 sklenicetřešňový kompot

na ozdobu

4 lžícezakysaná smetana

podle potřeby

olej (přeškvařené máslo)

Postup přípravy

V míse smícháme oba druhy mouky, uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Přilijeme 125ml vlažného podmáslí, zlehka promícháme s trochou mouky a v teple necháme vykynout. Třešně necháme okapat. Solamyl promícháme se 2 lžícemi šťávy. Ostatní šťávu smícháme se skořicí, citronovou kůrou a cukrem a přivedeme k varu. Vmícháme solamyl a provaříme. Přidáme třešně, promícháme a necháme vychladnout. Elektrickým šlehačem promícháme rozměklý tuk, zbylé podmáslí, vejce a špetku soli. Směs přidáme k těstu a promícháme. Na rozpáleném oleji dozlatova usmažíme 16 lívanečků. Lívanečky podáváme přelité třešňovou omáčkou ozdobené kopečkem smetany.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňové lívanečky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena