Místo tresky můžete zvolit jakékoliv jiné ryby, protože tato omáčka provoněná slaninkou bude slušet všem!
Hodnocení
3.0
/ 5 (667x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Slanina50 g
ČesnekNaN -
OlejNaN -
SůlNaN -
Cibule3 ks
Treska800 g
Mletý pepřNaN -
Paprika mletáNaN -
Kapie sterilovaná200 g
Postup přípravy
Rozmražené ryby zbavíme ploutví, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a na oleji opečeme ze všech stran. Na jiné pánvičce na tuku roztavíme nakrájenou slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, hrubě nasekaný česnek, osmahneme a zaprášíme paprikou, necháme zpěnit, zalijeme trochou vody, přidáme nakrájené kapie a jen krátce podusíme. Tuto směs vlijeme na ryby a společně prohřejeme.
Tak jsem právě dojedl... Kalorické tabulky mě upozornili, že mám ve svém jídelníčku málo ryb. V letáku Albert jsem zahlédl filety z tresky. Chtěl jsem si jich koupit víc, ale měl jsem štěstí, že jsem získal poslední balení se 2 kousky. Z úpravou ryb nemám zkušenosti, nějak se to u nás moc nejedlo. Hledal jsem recept a našel tento. Zaujal mě svojí jednoduchostí a použitím běžných surovin. Oproti receptu jsem si přidal slaninky a kapie - jednou tolik, zejména proto, že velikost jednoho filetu ve mě nevzbuzovala důvěru na alespoň malé zasycení a druhý mám v plánu odvést mamince - sama si to určitě nekoupí, i když je v akci, je to " drahé " (je zbytečně spořivá, no jo stará škola). Jako přílohu jsem zvolil vařené brambory. Ze snězeného jídla mám dobrý pocit, chutnalo mi velice. Zkusím se podívat, jestli zvládnu recept ohodnotit a přidat fotografie.