Vaření.czReceptyTradiční jablečný štrúdl z domácího těsta

Tradiční jablečný štrúdl z domácího těsta

Babiččin recept na domácí jablkový štrúdl. Pozor, silně návykový!


4.117x
45 min

Ingredience

na potření

vejce

podle potřeby

strouhanka

náplň

5-6 ksjablko
1.5 balíčkuskořicový cukr

těsto

1 balíčektvaroh
380 ghladká mouka
1 kstuk na pečení

podle chuti

cukr moučka

Postup přípravy

Jablka zbavíme slupky a nastrouháme. V míse smícháme tuk na pečení, tvaroh a mouku a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 2 - 3 části a jednu část vyválíme na pomoučněném válu na tenkou obdélníkovou placku. Doprostřed (přibližně do místa, které pokryjeme jablky) nasypeme trochu strouhanky, aby jablka příliš nepromočila těsto. Popřípadě můžeme přidat i nadrcené oříšky. Na strouhanku dáme polovinu či třetinu nastrouhaných jablek podle toho, na kolik částí jsme těsto rozdělovali. Jablka posypeme polovinou skořicového cukru a zamotáme štrúdl. Nejprve ohneme delší strany směrem dovnitř, poté přes sebe přehneme delší strany. Celý postup opakujeme s další částí těsta. Štrúdly dáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení posypeme štrúdl cukrem moučka. Tradiční jablečný štrúdl z domácího těsta po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
user-icon

autor Mdaisy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tradiční jablečný štrúdl z domácího těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena