Jablečný štrúdl podle Toma

Nakrájená jablka zabalená v listovém těstě - tak jednoduchý a výborný recept.


5.03x
60 min

Ingredience

10 ksjablko
0.5 hrstěrozinky
3 lžícecukr krupice
2 lžícemletá skořice
1 balenílistové těsto
1 balíčekvanikový cukr

podle potřeby

hladká mouka
tuk na potření

Postup přípravy

Jablka nakrájíme bez slupek na menší plátky a vložíme do větší mísy, přidáme krupicový cukr, vanilkový cukr, mletou skořici a rozinky. Vše promichame.

Změklé listové těsto vyválíme na menším množství hladké mouky na plát.

Poté vložíme na těsto směs jablek a pečlivě zabalíme. Povrch těsta potřeme máslem nebo tukem na pečení.

Jablečný štrúdl podle Toma pečeme na 170 °C asi 30 minut.

Po vychladnutí štrúdl nakrájíme na širší proužky a podáváme.
user-icon

autor tomis85


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný štrúdl podle Toma

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.