Vaření.czReceptyTradiční estonský kringel

Tradiční estonský kringel

Recept na výbornou estonskou pochoutku z kynutého těsta.


4.673x
75 min
12×

Ingredience

těsto

1 lžícecukr
1 špetkasůl
1 ksvejce
30 gmáslo
120 mlmléko
15 gdroždí
300 ghladká mouka

náplň

50 gmáslo
4-5 lžiccukr krupice
3 lžičkymletá skořice

Postup přípravy

Z vlažného mléka, trochy cukru a droždí zaděláme kvásek. Vykynutý kvásek smícháme s hladkou mouku, máslem, žloutkem, cukrem, špetkou soli a vzniklé těsto necháme 45 minut kynout. Těsto po vykynutí vyválíme na co nejtenčí plát, který potřeme směsí z cukru, povoleného másla a skořice. Plát smotáme do válečku a ten překrojíme přes celý váleček na půl. Vzniknou nám takové proužky a zamotáme do copu nebo věnce. Před pečením můžeme kringel posypat nasekanými mandlemi. Kringel pečeme dozlata 25 minut při 180 °C. Pozor, nepečeme nikdy na horkovzduch! Pečeme na program pečení seshora i zdola. Tradiční estonský kringel podáváme jako vynikající sladké pečivo k různým příležitostem. Foto: Shutterstock.com
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tradiční estonský kringel

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena