Tradiční dušený špenát

Rychlý, lahodný a zdravý - to je špenát.


4.327x
45 min
13×

Postup přípravy

Zmrazený špenát necháme rozpustit na mírném ohni (tím ho zároveň i dusíme).

Mezitím oloupeme stroužky česneku a nakrájíme na plátky.

Když je špenát rozpuštěný, přidáme česnek, masox a sůl. Necháme dusit asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou. Když je špenát hotový, zahustíme jíškou a přidáme rozkvedlané vejce. Až je vejce hotové, zalijeme smetanou nebo mlékem. Podáváme s vařenými vejci nebo volským okem.

Jako přílohu podáváme k dušenému špenátu vařené brambory, bramborový, houskový či kynutý knedlík. Připravený špenát můžeme podávat i s uzeninou nebo s výpečky.
user-icon

autor Annmery


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tradiční dušený špenát

Zpět na recept