Tradiční české buchty

Výborné české buchty s tvarohem a povidly.


4.7156x
120 min
37×

Ingredience

těsto

80 gcukr
1 špetkasůl
120 gmáslo
2 ksžloutek
0.3 lmléko
30 gdroždí
1 balíčekvanilkový cukr
citronová kůra
500 gpolohrubá mouka

náplň

cukr
mléko
1 kstvaroh

na potření

olej

Postup přípravy

Do mísy si vsypeme mouku. Uděláme důlek, rozdrolíme do něj droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, které se nelepí k míse a necháme kynout na teplém místě.

Mezitím si rozmícháme tvaroh s cukrem a trochou mléka. Můžeme použít i jinou oblíbenou náplň.

Z těsta a tvarohové náplně tvoříme buchty. České buchty klademe do trochu vymazaného pekáčku. Trochu vymazaného kvůli tomu, aby nebyly moc mastné a nasáklé. Nakonec tradiční české buchty potřeme máslem a dáme do předem rozehřáté trouby na 150 - 180 °C. České buchty pečeme asi 30 minut.

Upečené tradiční české buchty posypeme cukrem a můžeme se do nich pustit.
user-icon

autor terunka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tradiční české buchty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká