Recept na výborné nadýchané kynuté buchty s tvarohem a povidly vám pomůže k nehynoucí slávě!
Hodnocení
4.7
/ 5 (156x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
39x
Ingredience
Těsto
Cukr80 g
Sůl1 špetka
Máslo120 g
Žloutek2 ks
Mléko1/3 l
Droždí30 g
Vanilkový cukr1 balíček
Citronová kůra
Polohrubá mouka500 g
Náplň
Cukr
Mléko
Tvaroh1 ks
Na potření
Olej
Postup přípravy
Do mísy si vsypeme mouku. Uděláme důlek, rozdrolíme do něj droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek.
Pak přidáme vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, které se nelepí k míse a necháme kynout na teplém místě.
Mezitím si rozmícháme tvaroh s cukrem a trochou mléka. Můžeme použít i jinou oblíbenou náplň.
Z těsta a tvarohové náplně tvoříme buchty. Z těsta lžicí odebíráme kousky, ty roztáhneme, vložíme do nich tvaroh a zabalíme.
České buchty klademe do trochu vymazaného pekáčku. Trochu vymazaného kvůli tomu, aby nebyly moc mastné a nasáklé.
Nakonec tradiční české buchty potřeme máslem a dáme do předem rozehřáté trouby na 150 - 180 °C.
České buchty pečeme asi 30 minut. Upečené tradiční české buchty posypeme cukrem a můžeme se do nich pustit.
Už jsem je dělala několikrát, ted´ mám jedny v troube,.. jsou výborné, dělám je s povidlama, mnam..
stavros666
české buchty
Peču je často,prozatím se mi vždy povedly,podle ochutnávačů.Aby byly nadýchané,jako pápěří,nesmí se těsto přesladit,přidávám majonézu,(záleží i na kvasnicích) a používám hladkou mouku.Jako náplň mám nejraději domácí povidla a také nedávám vanilku nebo vanilkový cukr.Zkuste to také tak,myslím,že neprohloupíte a bude všem chutnat.Posílám fotografii porcičky a přeji dobrou chuť....///
Pepína
Re: Komentář k receptu Tradiční české buchty
No, může to být spoustou věcí. Kvasnice bývají poměrně častým problémem. Dávám si na to pozor a kupuji jen české. Jsou dražší, ale vždy to vyšlo. Spousta lidí dává např. polotučné mléko z krabice nebo ještě hůře nízkotučné (o jejich výrobě je dobré si něco přečíst, protože jak může mléko vydržet 3 měsíce bez chem. zásahů, že...) , ale také to může být dáno teplotou v kuchyni při dělání buchet a při jejich kynutí. Pokaždé nutím manžela mi moc v kuchyni nevětrat, když pořád kolem mne běhá tam a zpět a mává dveřmi :-). Chce to zkoušet a testovat. Hodně štěstí a nevzdávat se. :-)
Martina
Komentář k receptu Tradiční české buchty
Buchty opravdu vynikající, vše chutnaly a jen se po nich zaprášilo. Droždí jsem dala celou kostku (40g) a nic se nestalo.