Tortillová placka

Tortillová placka se sádlem. Recept na výborný podklad pro naplnění masem nebo zeleninou.


5.04x
10 min

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, změklé sádlo a sůl, zalijeme horkou vodou a vypracujeme měkké, hebké a nelepivé těsto. Těsto můžeme vypracovat ručně nebo hnětacími háky, případně v pekárně na správně zvolený program - "těsto bez kynutí a předehřívání".

Hotové těsto rozdělíme na kousky, z těch vytvoříme kuličky a ty rozvalíme hodně tence. Vyválíme co nejpravidelnější kruhy - podle velikosti teflonové pánve. Já použila hluboký talíř jako vykrajovátko.

Tortilly pečeme nasucho, prudce a krátce, placky pečeme po každé straně asi 30 - 45 vteřin. Jen co se vytvoří růžové puchýřky, tortillu otočíme a po upečení z druhé strany ji ihned vložíme mezi přeloženou utěrku, aby neztvrdla.

Hotové tortilly se sádlem, pokud zbudou, ohříváme potřené z obou stran vodou, stačí jen chvíli v mikrovlnné troubě. Případně tortilly ohříváme v troubě na suchém plechu, který jsme také potřeli vodou, zabráníme tak ztvrdnutí.

Domácí tortillové placky se sádlem plníme podle chuti a možností. Já dávám například salát, kuřecí maso a rajčata s tatarkou. Celou tortillu zabalím do alobalu, lépe pak drží pohromadě. Každý plní tortilly podle chuti, takže můžou být i bez masa. Jíst se dají i studené.
user-icon

autor marta.olma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tortillová placka

Zpět na recept