Trampská placka

Jde o bezmasé, jednoduché a vydatné jarní jídlo, které vám bude chutnat. Recept je sice na jednu porci, ale je tak velká, že se z ní nají i dva.


0.00x
30 min

Ingredience

2 ksbrambory
50 mlmléko
1 kscibule
1 ksrajče
1 kszelená paprika
1 ksvejce (L)

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

olej nebo sádlo

Postup přípravy

Větší syrové brambory (cca 30-40 dkg) oškrábeme, opláchneme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na středně velkou pánev dáme trochu oleje nebo lžíci sádla, necháme mírně zahřát, stejnoměrně rozprostřeme nastrouhané brambory. Mírně osolíme a opepříme. Necháme pomalu péct na mírný výkon.

Střední cibuli nakrájíme na tenčí kolečka a rozprostřeme na brambory (můžeme i nakrájet na hrubo a brambory rovnoměrně posypat). Nyní nakrájíme na kolečka větší rajče a kolečka pokládáme jako další vrstvu. Opět lehce posolíme. Nyní vyndáme jadřinec z papriky a nakrájíme ji na kroužky (cca 5-7mm) nebo na větší čtverečky (1x1cm) a pokládáme nebo rozsypeme na placku.

Vejce rozmícháme s mlékem nebo smetanou a mírně osolíme. Nalijeme rovnoměrně na placku tak, aby se dobře rozlilo. Přiklopíme pánev, mírně zvýšíme výkon plotny a necháme péct, dokud nejsou brambory zespodu krásně zlatohnědé. Nyní placku otočíme. Nejlépe tak, že na placku položíme obráceně jídelní talíř a pánev otočíme. Jednou rukou musíme držet talíř. Placka zůstane na talíři a z toho ji sesuneme opět na pánev. Nyní je však vajíčko dole. Opět lehce zvýšíme výkon, přiklopíme a necháme cca 10 minut zeleninu dusit.

Hotovo. Je jen na vás, jak budete chtít trampskou placku dát na talíř. Jestli barevnou nebo zlatohnědou stranou nahoru. Trampskou placku ihned podáváme.
user-icon

autor Abbé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Trampská placka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Napad

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.