Tortilla s kuřecími játry

Tortillu plněnou kuřecími játry a paprikami podáváme jako teplý předkrm, ale také se zeleninovým salátem k večeři. Potom počítáme se 2 tortillami na osobu.


4.530x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí játra očistíme, omyjeme, nakrájíme na stejné kousky a vložíme do jogurtu. Necháme je asi 3 hodiny rozležet v chladu, aby byla křehčí. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na stejné proužky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Hrášek necháme okapat. Zelenou petrželku omyjeme a nahrubo usekáme. Ledový salát očistíme, rozebereme na listy, omyjeme a necháme oschnout.

Na oleji zvolna orestujeme papriku, tak aby byla na skus. Potom vmícháme jarní cibulku, rajský protlak a nakonec okapaný hrášek. Podle potřeby osolíme a opepříme. Zeleninovou náplň uchováme na teple.

Kuřecí játra vyjmeme z jogurtu a řádně osušíme, opepříme a na oleji orestujeme doměkka. Nyní je podle chuti osolíme a rovněž uchováme na teple.

Tortilly potřeme vodou a prohřejeme v mikrovlnné troubě. Potom každou placku potřeme kečupem, poklademe listem salátu, zeleninovou náplní a připravenými játry. Podle oblíbenosti můžeme pro zjemnění chuti játra přizdobit majonézou, vše posypeme petrželkou a pevně zavineme.

Tortilly s kuřecími játry podáváme teplé s čerstvými zeleninovými saláty.

Vyzkoušejte také recept na domácí tortillu krok za krokem

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tortilla s kuřecími játry

Zpět na recept