Torta tenerina

Dezert plný čokolády, kterému jen tak někdo neodolá.


3.08x
60 min

Postup přípravy

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a přidáme studené máslo. Promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přilijeme rozpuštěnou čokoládu. Přidáme 3 lžíce prohřátého mléka a kakao. Nakonec do hmoty vmícháme vyšlehané bílky se špetkou soli. Podle chuti můžeme přidat ještě nadrobno nasekané mandličky.

Těsto vlijeme do vymazané formy a pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut.

Torta tenerina chutná výborně ještě trochu teplá. Před podáváním jemně poprášíme moučkovým cukrem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Torta tenerina

Zpět na recept