Torta al limone

Rychlá, lehká a dobrá buchta, na kterou nepotřebujeme moc ingrediencí. Recept z Itálie.


4.68x
30 min

Postup přípravy

Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Z citronu (dobře omytého a chemicky neošetřeného) nastrouháme kůru.

Žloutky oddělíme od bílků a vymícháme je s nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme cukr, špetku soli, mouku a změklé máslo. Nakonec přidáme sníh z bílků a dobře promícháme.

Těsto vlijeme do formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Torta al limone pečeme podle typu trouby 15 - 30 minut.

Torta al limone se před podáváním sype cukrem a zdobí kolečky nebo měsíčky čerstvého citronu.
user-icon

autor tatianask


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Torta al limone

Zpět na recept