Torta di Bruzzo allo yogurt

Recept na výbornou buchtu z netradičního těsta.


4.664x
75 min
8×

Postup přípravy

Vajíčka společně s jogurtem dáme do misky. Kelímek od jogurtu si umyjeme, utřeme a použijeme jako odměrku dalších ingrediencí. Citron důkladně omyjeme a nastrouháme z něj kůru.

Do misky s vejci a jogurtem přidáme cukr, mouku, slunečnicový olej a půl kelímku mléka. Mléko dáme podle potřeby, aby těsto nebylo moc husté, ale ani moc řídké. Dále přidáme med, 1 nebo 2 lžíce rumu či whisky, nastrouhanou citronovou kůru, balíček vanilkového cukru a kypřícího prášku a trošičku soli. Všechny ingredience pořádně smícháme dohromady a přidáme nastrouhanou mléčnou čokoládu.

Těsto na Torta di Bruzzo allo yogurt nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180 °C asi 45 minut.

Na závěr ji natřeme tenkou vrstvou mléčné čokolády a posypeme kokosem. Moučník necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme servírovat.
user-icon

autor Kejttty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Torta di Bruzzo allo yogurt

Zpět na recept