Toreadorova pánev

Recept na celkem rychlý a chutný pokrm z býčích žláz.


3.810x
35 min

Ingredience

1 lžíceolej
sůl
1 snítkalibeček
mletý pepř
1 ksvětší cibule
0.5 lžičkydrcený kmín
13 ksčerstvé žampiony
100 guzená slanina
1 kostkazeleninový bujon
100 ggazdovská slanina
650 gbýčí žlázy
2 ksvětší bílá paprika

Postup přípravy

Všechnu zeleninu očistíme, menší žampiony překrojíme na polovinu, menší ponecháme vcelku, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky, papriky nakrájíme na širší proužky. Na pánev do rozehřátého oleje dáme orestovat žampiony, mírně je osolíme, přidáme drcený kmín a pak je 10 minut podusíme. Mezitím si na drobnější kostičky nakrájíme špek a slaninu. Každou žlázu (máme celkem 3 ks žláz) rozřízneme na 3 plátky a ty pak na menší úzké nudličky. Rozehřejeme si větší hlubší pánev, vložíme oba druhy slaniny a necháme orestovat do růžové barvy. Přidáme žlázy, libeček, rozdrobíme kostku bujonu, promícháme a necháme prudce orestovat. Šťávu, kterou maso pustí, necháme za občasného promíchání vyvařit, cca po 10 minutách přidáme cibuli a papriky, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme toreadorovu pánev 15 minut. 5 minut před koncem přidáme předem podušené žampiony, dochutíme pepřem, podle potřeby přisolíme a dovaříme. Jako přílohu k toreadorově pánvi jsem zvolila brambory. Poznámka: Já kupuji býčí žlázy stažené z blány. Dříve jsem je před úpravou namáčela v mléce (stejně jako ledvinky), ale přišlo mi to zbytečné. Takže žlázy i ledvinky několikrát důkladně propláchnu horkou vodou a dále postupuji podle zadaného receptu.
user-icon

autor uška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Toreadorova pánev

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena