Kachní prsa na pomerančích a pečené batátové brambory

Tip, jak připravit kachní prsíčko tak, aby kůže byla vyškvařená, ale masíčko zůstalo růžové a měkoučké, je jednoduchý. Dávejte prsíčka kůží dolu na studenou pánev a škvařte zvolna!


5.02x
45 min
1×

Postup přípravy

Jak na to? Prsíčka omyjeme a kůži podélně nakrájíme až k masu. Ale pozor, nesmíme proříznout! Velký batát si nakrájíme, pokapeme olejem, oblíbeným kořením a dáme péct na 170 °C dozlatova. 

Kachní prsíčka se připravují jako minutka. Je to velmi jednoduché, pokud dodržíme postup. Nesmíme prokrojit kůži, tím nevytéká ze z masa šťáva. Prsíčko položíme kůží dolů na studenou pánev a škvaříme při teplotě, kdy sádlo neprská, ale pouze uvolňuje bublinky. Když je kůže vyškvařená, prsíčko otočíme a osmažíme z druhé strany a pak i z boků. Máme-li hotovo, vyndáme kachní prsíčka na prkénko a necháme odpočívat. Nakrojením si můžeme zkontrolovat, zda je maso uvnitř krásně růžovoučké. 

V mezidobí do pánve k sádlu přidáme pomeranč a pomerančovou šťávu a chvíli redukujeme. 

Kachní prsa na pomerančích a servírujeme s batáty doplněnými chilli.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní prsa na pomerančích a pečené batátové brambory

Zpět na recept