Není nad snídani z čerstvě upečeného domácího chleba.
Hodnocení
3.2
/ 5 (100x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Olej2 lžíce
Sůl1 a 1/2 lžičky
Ocet1 lžíce
Cukr krupice1 lžička
Hladká mouka 300 g
Vlažná voda315 ml
Mletý kmín2 lžíce
Sušené droždí1 a 1/2 lžíce
Sezamové semínko neloupané1 lžíce
Chlebová žitná mouka200 g
Slunečnicová semínka1 lžíce
Hrubě strouhaný tvrdý sýr2 hrstě
Na ozdobu
Sezamová semínka
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku a smícháme ji se solí a kmínem.
Vlažnou vodu, droždí a cukr vymícháme, přidáme olej, ocet a směs vlijeme do mísy s kořeněnou moukou. Vše zpracujeme do těsta. Nakonec přidáme semínka, strouhaný sýr a ještě důkladně propracujeme.
Na teplém místě necháme vykynout.
Pak těstem naplníme chlebovou formu, pomažeme vodou, posypeme sezamem a vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme přibližně hodinu.
Hotový kmínový chléb podáváme podle chuti nebo fantazie.