Thajské barbecue kuře


3.0784x
160 min

Ingredience

1 lžičkacukr
2 lžičkysůl
1 šalotka
2 lžičkymletý pepř
2 lžícerybí omáčka
0.5 lžičkysemínka římského kmínu
1 lžícenasekaný koriandrový kořen
1 lžičkadrcený kardamon
7 stroužkůrozmačkaný česnek
šťáva z 1 citronu
3 lžícerostlinný olej
1 středně velké kuře
500 gkuřecí křídla

Postup přípravy

Připravíme si všechny suroviny, abychom je měli pohotově při ruce. V třecí misce, hmoždíři nebo v kuchyňském robotu rozetřeme ingredience na hrubou "kořeněnou pastu": 2 lžičky mletého pepře, ¼ až ½ lžičky semínek římského kmínu (cumin), 2 lžičky hrubé soli, 1 lžíce hrubě nasekaného koriandrového kořene, 1 lžička drceného kardamonu 1 šalotku, 7 rozmačkaných stroužků česneku.
Smícháme připravenou pastu se lžičkou hnědého cukru, rybí omáčkou, šťávou z citronu a rostlinným olejem a dobře promícháme.
Podél páteře rozříznuté kuře rozevřeme jako knihu, tak aby nabylo podobu ploché desky. Odřízneme přebytečnou kůži i tuk a odsekneme křidýlka. Takto upravené kuře marinujeme v připravené "kořeněné pastě" a surovinami "na ochucení" nejméně 1 hodinu, nejlépe přes noc. Rozehřejeme gril a kuře na středním plameni je připravujeme, až je propečené (35 - 40 minut). Alternativně můžeme kuře upéci v troubě při 190° po dobu asi 1 hodiny. Pak je necháme asi 10 minut odpočinout, aby se vrátily šťávy zpět z povrchu dovnitř masa. Pak začneme porcovat a podávat.
user-icon

autor admin_iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Thajské barbecue kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena