Thajský nudlový salát

Pro thajské saláty jsou typické kontrasty barev, struktur, chutí a vůní. Jsou tak potěšením pro oko i lákadlem pro chuťové pohárky.


3.0101x
45 min

Postup přípravy

Ucho Jidášovo a kukmáky dáme odděleně do misek a přelijeme vroucí vodou. Necháme je 30 minut bobtnat. Po 20 minutách dáme do třetí misky nudle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je bobtnat 10 minut nebo postupujeme podle návodu na obalu.

Ucho Jidášovo scedíme, důkladně propláchneme a nakrájíme na kousky. Kukmáky scedíme a vymačkáme. Třeně odkrojíme a nepoužijeme, klobouky přepůlíme. Do rendlíku dáme pouze tolik vody, aby bylo zakryté dno, a vodu přivedeme k varu.

Přidáme vepřové maso, krevety, ucho Jidášovo a kukmáky a za stálého míchání zvolna vaříme 3 minuty. Důkladně scedíme. Nudle scedíme a nastříháme na vhodnou délku.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů

Čili papričky, rybí omáčku, limetovou šťávu a hnědý cukr dáme do misky a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme nudle a směs s krevetami a vepřovým masem, promícháme, rozdělíme do misek a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Thajský nudlový salát

Zpět na recept