Thajská červená pasta

Výrazná, ale skvělá thajská pasta, která je vhodná především pro masité pokrmy, ale i zeleninové. Pasta vydrží až 4 týdny v lednici.


3.167x
20 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 lžičkasůl
3 větvičkykoriandr
2 lžičkyřímský kmín
1-2 ksčervená cibule
2 lžícepodzemnicový olej
1 lžícekoriandr (semena)
11 ksčervená chilli paprička
4 kscitronela (stonek)
1 lžičkastrouhaný magrut
hotový blachan (1cm)
galgán (2cm)

Postup přípravy

Papričky zbavíme semen a nakrájíme. Místo nich můžeme použít asi chilli koření. Galgán, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Ze stonků citronely odřízneme spodní část a tu nasekáme najemno. Koriandrové větvičky zbavíme listů a stonky nakrájíme na kousky.

Do hmoždíře (můžeme použít také mixér nebo kuchyňského robota) dáme chilli, stonky koriandru, cibuli, galgán, česnek, citronelu a vše utřeme v jemnou pastu. Přidáme magrut. Pokud jej nemáme, můžeme použít usušenou citronovou kůru. Nakonec přidáme blachan. Vše znovu pořádně utřeme.

Na páni upražíme nasucho semena koriandru. Samostatně je utlučeme na prášek a spolu se solí jej přidáme do základu pasty. Vše důkladně utřeme nebo promícháme.

Pastu bychom měli ihned použít. Můžeme ji však také uschovat v lednici. Pastu můžeme také zamrazit, ale lepší je jen ji uložit v lednici a spotřebovat.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Thajská červená pasta

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena