Tetiny nekynuté koláče

Recept na naprosto úžasné koláče.


4.713x
30 min

Ingredience

těsto

sůl
1 ksvejce
1 ksžloutek
250 mlmléko
0.5 balíčkuprášek do pečiva
1 kostkadroždí
60 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
500 ghladká mouka
160 grozpuštěné máslo

náplň

1 ksvejce
rum
1 ksžloutek
500 gtvaroh
cukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr

Postup přípravy

Tyto koláče děláme rádi, protože u nich odpadá náročné balení malých koláčků. A také se nemusí čekat, až těsto vykyne. Ušetří hromadu času, ale chuťově jsou stejně dobré. Půl kila hladké mouky a sůl promícháme. Z mléka, cukru, vanilkového cukru a droždí zaděláme kvásek, který necháme chvíli nakynout. Do uzavíratelné dózy přesejeme sypkou směs, přidáme kvásek, máslo, vejce, prášek do pečiva. Dózu uzavřeme a třeseme s ní, dokud se těsto neodlepuje od stěn. Dle potřeby přidáme trochu mouky. Utvoříme bochánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Jednotlivé bochánky rozválíme na placky velikosti koláčů, které nazdobíme připravenými náplněmi. Tetiny nekynuté koláče můžeme dozdobit rozinkami a mandlemi. Nazdobené koláče potřeme po krajích vejcem. Pečeme 13 - 15 minut při teplotě 180 °C. Použila jsem klasickou tvarohovou náplň a švestková povidla. Protože tuto kombinaci mají naše děti nejraději. Můžeme použít i makovou náplň nebo jablková povidla, do kterých přidáme skořici. Suroviny na tvarohovou náplň pouze vymícháme metličkou. Tetiny nekynuté koláče podáváme jen tak.
user-icon

autor Meole

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tetiny nekynuté koláče

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena