Tetina vínová klobása

Recept mám ze Slovenska. Upečenou klobásku podáváme třeba s chlebem a hořčicí.


4.312x
90 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
20 gsůl
1-1 dlbílé víno
1 špetkamuškátový oříšek
0.5 lžičkydrcený kmín
1 špetkamletá sladká paprika
mletý černý pepř
750 gtučnější vepřové maso
4 ksžemle (houska)

podle potřeby

vepřové sádlo na smažení

Postup přípravy

Tučnější vepřové maso nakrájíme na kostky a pomeleme na masovém strojku, použijeme vložku s většími dírkami. Nakrájíme žemle a polijeme je vodou. Ty potom vymačkáme a taky je pomeleme. Do mísy s masem a houskami přidáme víno, sůl, pepř, kmín, muškátový oříšek a rozetřený česnek. Klobásovou hmotu dobře rukou promícháme. Potom naplníme střívka pomocí nástavce na masovém mlýnku. Klobásky děláme podle potřeby dlouhé. Na sádle vínové klobásky potom upečeme po obou stranách do červena. Během opékání je kapku podlijeme vodou. Tetiny vínové klobásy podáváme s chlebem, hořčicí a okurkou nebo s bramborovou kaší a zelným salátem.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tetina vínová klobása

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena