Tetina bramboračka

Bramborová polévka zahuštěná krupkami.


2.33x
30 min
1×

Ingredience

podle chuti

5 stroužkůčesnek
1 lžičkasůl
1 hrstmajoránka
1-2 kostkymasox
0.5 lžičkymletý černý pepř

podle potřeby

máslo
6 ksbrambory
0-1 ksceler
2 ksmrkev
2 kspetržel
100 gkrupky
1 hrstsušené houby

Postup přípravy

Oloupeme větší brambory, menší celer nebo jen půlku, větší mrkev a petržel. Polévkovou zeleninu nastrouháme na silnější nudličky a osmahneme na másle asi 5 minut a odstavíme. Brambory nakrájíme na čtvrtiny a dáme vařit do většího hrnce. Přidáme přes síto vyprané krupky, majoránku, pepř, sůl a vegetu nebo masox. Přivedeme k varu. Přidáme osmahnutou zeleninu a nezapomeneme občas promíchat. Polévku vaříme asi 20 minut nebo do změknutí brambor. Dále již nevaříme, přidáme prolisovaný česnek a brambory rozšťoucháme šťouchadlem na bramborovou kaši, aby z nich zůstaly kousky. Můžeme přidat sušené houby. Nakonec tetinu bramboračku podle chuti přikořeníme. Tetinu bramboračku podáváme teplou, podle chuti volíme pečivo.
user-icon

autor mlangitka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tetina bramboračka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena