Tetin biskupský chlebíček

Velmi dobrý ke kávičce nebo jen na pochutnání.


4.623x
60 min
8×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, žloutky a heru ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a sníh ušlehaný z bílků a zamícháme. Nakonec vmícháme nasekané ořechy, rozinky a kandované ovoce. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy.

Tetin biskupský chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Můžeme i dozdobit bílou polevou.

Tetin biskupský chlebíček necháme ztuhnout a můžeme podávat.
user-icon

autor bozule


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tetin biskupský chlebíček

Zpět na recept