Rychlé a delikatesní těstoviny s krevetami, mušlemi a dalšími plody moře.
150 g | mořské plody (mražené) |
1 dl | bílé víno |
2 lžíce | olivový olej |
příloha | |
---|---|
350 g | těstoviny |
podle chuti | |
1 lžička | sůl |
1 špetka | mletý pepř |
1 lžička | směs koření na ryby |
2 lžíce | citronová šťáva |
podle potřeby | |
1 kelímek | smetana |
na ozdobu | |
1 snítka | petrželka |
Uvaříme si libovolné těstoviny podle návodu. Směs mořských plodů necháme ve zmrazeném stavu a větší kusy, pokud to půjde, pokrájíme, ale není to nutnost. V kastrolu rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme mořské plody a za občasného míchání necháme rozmrazit a prohřát. Po změknutí přidáme trochu bílého vína, sůl, pepř, můžeme použít směs koření na ryby nebo plody moře. Ke konci zalijeme trochou smetany, zakápneme citronovou šťávou a ještě krátce povaříme. Nakonec přidáme uvařené těstoviny a řádně promícháme, podáváme ihned, dozdobené petrželkou.
Jak konzumovat mořské plody: Manuál, díky kterému se při stolování nezapotíte
Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena