Těstoviny alá carbonara

Lehké, chutné, mastnější, ale cenově velice dostupné těstoviny s dlouholetou tradicí.


4.215x
30 min
2×

Ingredience

2-4 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 kscibule
1 balíčektěstoviny
10 dkganglická slanina (plátky)

podle chuti

sůl
parmezán
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
olivový olej

Postup přípravy

Česnek nakrájíme na slabé plátky. Cibulku a anglickou slaninu nadrobno. Na velké pánvičce necháme roztát máslo a osmažíme vše dokřupava, ne dozlatova, a to cibulku ani česnek. Mezitím necháme vařit vodu se solí a kapkou olivového oleje. Až se voda začne vařit, přidáme těstoviny (nejlépe tagliattele nebo špagety), které vaříme podle návodu al dente! Nastrouháme parmezán, rozmícháme v misce dvě vajíčka, osolíme, opepříme a přisypeme sýr. Až se uvaří těstoviny, scedíme, ale neproplachujeme! Voda, ve které se těstoviny vařily, nám dodá hedvábnost. Vrátíme těstoviny buď do hrnce nebo smícháme se směsí na pánvičce. Přidáme vejce (se sýrem) a pomalu zvedáme, aby se vajíčko hezky uchytilo na každé těstovině. Abychom předešli srážení vejce, můžeme zakápnout lehce olivovým olejem. Těstoviny alá carbonara dozdobíme dle chuti další porcí parmezánu a petrželky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Těstoviny alá carbonara

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena