Těsto na slané pletýnky s kmínem, které připravíme v domácí pekárně a následně pečeme na plechu v troubě.
Hodnocení
4.7
/ 5 (12x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 lžička
Vejce2 ks
Cukr krystal2 lžičky
Slunečnicový olej9 lžic
Vlažné mléko250 ml
Hladká mouka 500 g
Sušené droždí1 balíček
Na potření
Vejce1 ks
Podle potřeby
Kmín
Hrubá sůl
Postup přípravy
Do pekárny dáme tekuté a potom sypké ingredience. Zapneme program na přípravu těsta. Pokud by bylo těsto řídké, při prvním signále přidáme trošku mouky.
Po nakynutí přendáme těsto na pomoučněný vál a nakrájíme na kousky, ze kterých vyválíme tři stejné válečky.
Z válečků pak tvarujeme pletýnky. Připravené pletýnky přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme na 30 minut kynout.
Potom pletýnky potřeme vejcem a posypeme solí a kmínem. Pletýnky pečeme na 180 °C asi 20 minut.
Dobrý den,zkoušela jsem více receptů a většinou se housky nedaly druhý den jíst. Tyhle vaše jsou ovšem naprosto úžasné, bez chybičky, voňavé, prostě jedna báseň. Zkoušela jsem i to,že jsem dala 200g hladké a 300 g celozrnné mouky a taky luxus. Takže děkuji moc za recept. :-)
Zdenka :-)
Leni,to jsem moc ráda že chutnali.:-)
maci07
dělala jsem rohlíky, byli moc dobré - chválím recept :)
Štěpánka2
Byly výborné a dostala jsem za ně pochvalu. Takže děkuji za recept...