Postup přípravy těsta na langoše je velice jednoduchý.
Do velké mísy přesyjeme půl kila mouky, přidáváme: 1/4 litru vlažného mléka, 3 dkg kvasnic, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1/2 lžičky drceného kmínu (ten ale být nemusí).
Těsto na langoše propracujeme, přikryjeme utěrkou a dáme do lednice 20 minut kynout.
Z vykynutého těsta už děláme placky a smažíme. Hotové langoše potřeme česnekem s rozpuštěným máslem, posypeme sýrem, přidáme kečup - podle chuti.
Logicky bych doporucil rozsirit si obzory jak v cukrarine tak celkove gastronomii. Kynuti v chladu je naprosto normalni vec.
zu (tecka) svobodova
názor Veronika
Hodně se ztotožňuji s názorem Veroniky. Jen tedy znám i recepty, kdy se nechává těsto kynout v lednici.
Já ale upřednostnila tento recept, použila hl. mouku, kynout nechala klasicky v teple a nedávala kmín, ale bílý jogurt. Nutno říci, že při jídle jsem se cítila jako v pohádce. Těsto bylo nadýchané, jemné a neskutečně dobré.
Předlohu jsem brala jako připomenutí toho, co by tam tak asi mělo být a pak dala to, co se mi dříve osvědčilo-viz. bílý jogurt.
Ale vážně doporučuji kynutí v teple a nezapomínat připisovat, jaký typ mouky se dá použít :).
gregy
noo
kvasek dělám vždy na 50 stupnu ohřeju mléko přidam droždí a přidám dvě malé lžičky cukru a zapraším hl.moukou, používám olivový olej nebo sádlo které nechám rozpustit těsto propracuju vždy na stole sem vyučenej cukrář a těsto mám vždy luxusní :D
Marci
Re: Komentář k receptu Těsto na langoše
Dobrý den, proč si myslíte že dávat těsto do lednice je ptákovina? Zásadně dávám těsto do lednice, nechám kynout 3 hodiny a pak dělám langoše, Zbylé těsto dám zpět do lednice, a vydrží celý týden, jen podle potřeby ubírám. A dělám z hl. mouky, jsou jemňoučké a nadýchané.
Michaela
Málo mléka
Tak já dala o 2dcl mléka víc, protože na půl Kg mouky jen 1/4l mléka? Já z toho měla drobenku.