Terčina hrachovica

Recept na sytou polévku z hrachu a s kroupami.


5.04x
120 min

Ingredience

3 lžícemáslo
1 hrstkroupy
1 kostkamasox
1 lžícehladká mouka
1 lžícečerstvě nasekaná petrželka
0.5 hrnkusmetana na vaření
150 gsuchý hrách

podle chuti

sůl

na ozdobu

1 kscibule
kysaná smetana
petrželka kudrnka

podle potřeby

1 kscibule

Postup přípravy

V mírně osolené vodě uvaříme doměkka kroupy, scedíme a propláchneme. Suchý hrách opláchneme, namočíme a uvaříme doměkka. Uvařený hrách rozmixujeme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a umícháme světlou zásmažku. Přidáme posekanou petrželku, rozmixovanou hrachovou kaši, dolijeme vodou, vhodíme kostku masoxu a povaříme. Přidáme uvařené kroupy, trochu smetany a odstavíme. Na másle osmažíme kroužky cibule, které dáme navrch polévky na talíři spolu s lžící husté smetany a lístkem kudrnky. Terčinu hrachovicu podáváme třeba s topinkou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Terčina hrachovica

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena