Vaření.czReceptyTerčina pažitková polévka

Terčina pažitková polévka

Polévka s vařenými vejci a pokrájenou pažitkou. Neobvyklý recept.


4.210x
30 min

Ingredience

3 lžíceolej
1 svazečekpažitka
1 lžícehořčice
1 lvoda
3 ksvejce natvrdo

podle chuti

sůl
ocet
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Z vajec vyndáme žloutky a bílky posekáme. Vařené žloutky utřeme s olejem, s hořčicí, přidáme sůl, špetku pepře a trochu okyselíme octem. Žloutky vmícháme do vody, povaříme a podle chuti přidáme vegetu. Před podáváním dáme do polévky pokrájenou pažitku. Na talíř dáme posekané bílky a zalijeme pažitkovou polévkou. Terčinu pažitkovou polévku můžeme podávat s houskou.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Terčina pažitková polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena