Terčina celerka

Pomazánka z celeru vhodná k bílému pečivu.


3.97x
20 min

Ingredience

1 kelímekmajonéza
čerstvě nasekaná petrželka
bílá veka
3 ksvejce natvrdo
2 ksmenší celer
50 gstrouhaný křen
2 lžícehustá zakysaná smetana
1 kssterilovaná kapie
100 gstrouhaný parmezán

podle chuti

citronová šťáva
sůl a pepř

na ozdobu

petrželka kudrnka
lovecký salám nebo vejce

Postup přípravy

Celer oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Přidáme strouhaný sýr, křen, natvrdo vařená a posekaná vejce, sterilovanou kapii nakrájenou na nudličky, majonézu, kysanou smetanu a pokrájenou petrželku. Salát podle chuti osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Směs promícháme a necháme odležet. Hotovou celerovou pomazánku mažeme na plátky veky, ozdobíme plátky loveckého salámu a kudrnkou. Pro vegetariány dáme místo salámu kolečko vajíčka.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Terčina celerka

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena