Telecí řízky na smetaně

Maso můžeme bez problémů nahradit, protože na smetaně chutná výborně všechno.


2.9831x
45 min

Ingredience

olej
3 lžícekečup
4 kstelecí řízek

podle chuti

sůl
smetana
hladká mouka
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Telecí řízky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, mírně opepříme a poprášíme moukou. Maso na rozehřátém oleji je po každé straně 4 minuty dozlatova opečeme. Opečené řízky vyjmeme na nahřáté talíře. Olej od opékání částečně slijeme, přidáme kousek másla, lžičku kečupu, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme smetanu a krátce povaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou. Telecí řízky přelijme smetanovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory. Telecí řízky na smetaně podáváme ihned.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí řízky na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena