Telecí řízky na smetaně

Maso můžeme bez problémů nahradit, protože na smetaně chutná výborně všechno.


2.9831x
45 min

Ingredience

olej
3 lžícekečup
4 kstelecí řízek

podle chuti

sůl
smetana
hladká mouka
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Telecí řízky na okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, mírně opepříme a poprášíme moukou.

Maso na rozehřátém oleji je po každé straně 4 minuty dozlatova opečeme. Opečené řízky vyjmeme na nahřáté talíře.

Olej od opékání částečně slijeme, přidáme kousek másla, lžičku kečupu, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme smetanu a krátce povaříme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou.

Telecí řízky přelijme smetanovou omáčkou a podáváme s vařenými brambory. Telecí řízky na smetaně podáváme ihned.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí řízky na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.