Zkuste recept na opravdu delikatesní řízky. Z telecího válečku budou velmi křehké a díky přepuštěnému máslu lahodné a voňavé.
Hodnocení
5.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Pepř
Ostatní
Vejce2 ks
Citron1 ks
Telecí váleček600 g
Podle potřeby
Strouhanka
Hladká mouka
Přepuštěné máslo
Postup přípravy
Telecí váleček (nebo kýtu či šál) nařežeme na jednotlivé řízky, silné cca 2 cm.
Velmi jemně maso mezi dvěma pláty potravinářské fólie naklepeme paličkou na maso. Je-li potřeba, na okrajích maso nařízneme na pár místech, aby se řízek nekroutil během tepelné úpravy.
Maso lehce osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a řízky smažíme z obou stran dozlatova, stačí cca tři minuty z každé strany. Poté telecí řízky odkládáme na připravený talíř s ubrousky, aby se ihned odsál přebytečný tuk.
Telecí řízky ihned podáváme, chutnají nejlépe s bramborovou kaší s petrželkou.