Čekanka dodá masu skvělou chuť.
50 g | máslo |
1 ks | cibule |
1 kg | čekanka |
muškátový oříšek | |
pepř a sůl | |
1 kg | telecí řízky |
Na pánvi rozehřejeme máslo a naklepané řízky na něm po obou stranách opečeme. Před dopečením je osolíme a opepříme.
Zvlášť si připravíme čekanku, kterou očistíme, ostrým nožem vykrojíme vnitřek (malý košťál bývá uvnitř totiž hořký), omyjeme ji a osušíme plátěným ubrouskem.
Na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme čekanku, osolíme ji, opepříme, lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem a opatrně promícháme, abychom ji nepoškodili. Předem opečené řízky nyní navrstvíme na čekanku a na mírném ohni 20 minut dusíme.
Hotové řízky podáváme na předehřátých talířích tak, že maso obložíme čekankou a pokapeme vysmaženou šťávou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena