Telecí řízky na čekance

Čekanka dodá masu skvělou chuť.


3.0469x
60 min

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo a naklepané řízky na něm po obou stranách opečeme. Před dopečením je osolíme a opepříme.

Zvlášť si připravíme čekanku, kterou očistíme, ostrým nožem vykrojíme vnitřek (malý košťál bývá uvnitř totiž hořký), omyjeme ji a osušíme plátěným ubrouskem.

Na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme čekanku, osolíme ji, opepříme, lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem a opatrně promícháme, abychom ji nepoškodili. Předem opečené řízky nyní navrstvíme na čekanku a na mírném ohni 20 minut dusíme.

Hotové řízky podáváme na předehřátých talířích tak, že maso obložíme čekankou a pokapeme vysmaženou šťávou.

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Telecí řízky na čekance

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena