Telecí řízky na čekance

Čekanka dodá masu skvělou chuť.


3.0469x
60 min

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo a naklepané řízky na něm po obou stranách opečeme. Před dopečením je osolíme a opepříme.


Zvlášť si připravíme čekanku, kterou očistíme, ostrým nožem vykrojíme vnitřek (malý košťál bývá uvnitř totiž hořký), omyjeme ji a osušíme plátěným ubrouskem.


Na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme čekanku, osolíme ji, opepříme, lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem a opatrně promícháme, abychom ji nepoškodili. Předem opečené řízky nyní navrstvíme na čekanku a na mírném ohni 20 minut dusíme.


Hotové řízky podáváme na předehřátých talířích tak, že maso obložíme čekankou a pokapeme vysmaženou šťávou.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí řízky na čekance

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.