Čekanka dodá masu skvělou chuť.
50 g | máslo |
1 ks | cibule |
1 kg | čekanka |
muškátový oříšek | |
sůl a pepř | |
1 kg | telecí řízky |
Na pánvi rozehřejeme máslo a naklepané řízky na něm po obou stranách opečeme. Před dopečením je osolíme a opepříme.
Zvlášť si připravíme čekanku, kterou očistíme, ostrým nožem vykrojíme vnitřek (malý košťál bývá uvnitř totiž hořký), omyjeme ji a osušíme plátěným ubrouskem.
Na pánvi necháme zesklovatět cibuli, přidáme čekanku, osolíme ji, opepříme, lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem a opatrně promícháme, abychom ji nepoškodili. Předem opečené řízky nyní navrstvíme na čekanku a na mírném ohni 20 minut dusíme.
Hotové řízky podáváme na předehřátých talířích tak, že maso obložíme čekankou a pokapeme vysmaženou šťávou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.