Telecí klopsy

Vynikající telecí kuličky vařené ve vývaru servírované se smetanovou kaparovou omáčkou.


2.8138x
60 min

Postup přípravy

Housku nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. Citron omyjeme horkou vodou. Kůru z něj nastrouháme a pak z něj vymačkáme šťávu. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Filátka omyjeme a nasekáme najemno. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Housku vymačkáme.



Na pánvi rozpustíme 10 g másla a cibuli na něm zesklovatíme. K mletému masu přidáme citronovou kůru, filátka, petrželku, vejce a vymačkanou housku. Vše pořádně smícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Z masa vytvarujeme malé kuličky.



Vývar přivedeme k varu, kuličky v něm uvaříme. V druhém hrnci rozehřejeme máslo, vmícháme do něj mouku a krátce ji osmahneme. Pak ji zalijeme vínem a 400 ml vývaru z masových kuliček. Pak přimícháme kapary, citronovou šťávu a polovinu smetanu. Omáčku osolíme, opepříme, osladíme a přivedeme k varu. Zbylou smetanu smícháme se žloutky a vmícháme ji do omáčky, kterou už pak dále nemícháme.



Uvařené telecí klopsy vyjmeme z vývaru a servírujeme je přelité kaparovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí klopsy

Zpět na recept