Telecí copánky

Telecí plátky se zeleninou zapékáme se sýrem. Recept klidně i na slavnostnější oběd či večeři.


5.014x
120 min
2×

Ingredience

50 gslanina
sůl
4 ksrajče
2 lžícekečup
1-2 ksfeferonka
mletý pepř
sojová omáčka
1 ksmalá cuketa
1 ksčervená cibule
1 ksmalý pórek
pikantní hořčice
500 gtelecí kýta

na ozdobu

50 gparmazán
sterilovaná kapie

podle potřeby

olej na opečení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a každý plátek ještě dvakrát prořízneme tak, aby na jedné straně zůstal spojený. Upleteme copánky, na konci je sepneme párátkem. Copánky osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na pánvi rozpálíme olej a telecí copánky zprudka z obou stran opečeme. Nakrájenou slaninu osmahneme, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, pórek, oloupaná a na dílky nakrájená rajčata a nudličky cukety. Chvíli restujeme. Přidáme na kolečka nakrájené feferonky a všechno zakápneme sojovou omáčkou. Promícháme a podle chuti osolíme. Zeleninu nasypeme do pekáčku, poklademe orestovanými copánky, pocákáme kečupem a v rozehřáté troubě asi 20 minut zapečeme. Potom copánky posypeme nastrouhaným parmazánem a ještě chvíli dopékáme. Telecí copánky podáváme s chlebem nebo bramborem a zdobíme plátkem sterilované kapie.
user-icon

autor Sch-iška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí copánky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena