Telecí buco

Telecí koleno dušené ve vývaru s bílým vínem, cibulí, rajčaty, mrkví, celerem a česnekem. Sypeme gremolatou.


3.0603x
150 min

Postup přípravy

Mouku si promícháme se solí a pepřem a telecí maso(nejlépe koleno) nakrájené na kousíčky v mouce obalíme. Na másle telecí nudličky postupně osmažíme dozlatova(asi 10 minut). Zmírníme oheň a přidáme nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou nadrobno, celer, česnek a 5 minut smažíme. Přidáme rajčata, bobkový list, zalijeme vínem a pod pokličkou dusíme asi hodinu a půl doměkka v troubě na 160 st. Pokud je šťáva moc řídká, svaříme ji, dochutíme a dokořeníme a sypeme gremolatou. Tu si připravíme z nasekané petrželky, nastrouhané kůry z citronu a nasekaného stroužku česneku.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí buco

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.