Telecí ala bažant

Recept na pečené telecí maso ochucené divokým kořením. Můžeme zkusit pokrm připravit i z kuřecích stehenních řízků.


3.73x
60 min
1×

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kusy, tak 10 dkg. Slaninu nakrájíme na malé špalíčky. Maso prošpikujeme polovinou slaniny a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli se zbytkem slaniny, opečeme maso, podlijeme a přidáme divoké koření. Výhodné je vložit koření ve vajíčku na čaj, také se teď koření prodává v sáčcích jako čaj. Za občasného podlévání maso upečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zasypeme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a povaříme, až se odděluje tuk. Nakonec vložíme maso zpět prohřát a podáváme. Telecí ala bažant podáváme s brambory nebo rýží. Zvlášť můžeme přidat brusinky nebo salát.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Telecí ala bažant

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena