Tažený jablkový závin

Tento závin je trochu pracnější, ale výborný.


4.539x
60 min
3×

Ingredience

těsto

3 lžíceolej
1 špetkasůl
1 ksvejce
1 lžičkaocet
0.2 lvoda
35 dkghladká mouka

náplň

1 kgjablko
1 balíčekrozinky
10 dkgkokos
15 dkgcukr krupice
1 balíčekmletá skořice
6 dkgHera

Postup přípravy

Mouku nasypeme na vál. Do důlku v mouce dáme vodu, olej, ocet, vejce, sůl a spojíme nožem. Potom vypracujeme hladké těsto, dokud nezpracujeme všechnu mouku. Těsto rozdělíme na 3 díly, z kterých vypracujeme bochánky. Na vále je přikryjeme nahřátou nádobou a necháme je půl hodiny odpočinout. Mezitím si nastrouháme jablka. Na pomoučněné utěrce těsto trochu rozválíme a pak opatrně vytahujeme na všechny strany. Vytažené těsto posypeme vymačkanými strouhanými jablky, posypeme cukrem, skořicí, kokosem, rozinkami a pokapeme rozpuštěnou herou nebo máslem. Pomocí utěrky závin stočíme a opatrně přendáme na vymazaný plech. Opět potřeme tukem. Tažený jablkový závin pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut. Upečený ještě teplý tažený jablkový závin ocukrujeme a prochladlý nakrájíme na šikmé proužky.
user-icon

autor Bedřiška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tažený jablkový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena